Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

អស្ចារ្យម្ល៉េះ! គ្រាន់​តែ​យក​ខ្ទឹម​ស​មក​លាយ​ជា​មួយ​របស់​ទាំង​នេះ រាងកាយអ្នកនឹងប្រែប្រួលនឹកស្មានមិនដល់

នេះជាអ្វីដែលបានកើតឡើងពេលអ្នកបរិភោគខ្ទឹម លាយនឹងគ្រឿងផ្សំទាំងនេះ!

ខ្ទឹម គឺ​ជា​គ្រឿង​ផ្សំ​អាហារ​ដែល​ខ្មែរ​យើង​និយម​ប្រើ​ប្រាស់​ជាយូរ​ណាស់​មក​ហើយ​ មិន​មែន​មាន​តែ​ជនជាតិ​យើង​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ​ដែល​យក​ខ្ទឹម​ធ្វើ​ជា​គ្រឿង​ផ្សំ​អោយ​អាហារ​កាន់​តែ​មាន​ឱ​ជារស តែ​ស្ទើរ​តែ​គ្រប់​ជនជាតិ​លើ​ពិភព​លោក​ក៏​បាន​កែរ​ច្នៃ​ខ្ទឹម​ស​ធ្វើ​ជា​អាហារ​ទៅ​តាម​ការ​និយម​ទៅ​តាម​ប្រពៃណី​រៀងៗ​ខ្លួន​ដែរ។

មិន​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ខ្ទឹមស​ថែម​ជាឱសថបូរាណដែលមានប្រសិទ្ធិភាពបំផុតដូច​ដែល​ ត្រូវបានប្រើដើម្បីជួយលើកកំពស់សុខភាពដល់​មនុស្ស​គ្រប់ៗ​រូប​តាំង​ពី​​សម័យ​បុរាណផង​ដែរ។ ដូច​នេះ​សូម​កុំ​គិតថា​វាមានតួនាទីត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំចម្អិនអាហារឬក៏​យក​វា​ទៅធ្វើ​តែ​ទឹកជ្រលក់តែ​ប៉ណ្ណឹង​នោះ។

ការបរិភោគខ្ទឹមសឆៅ ធ្វើឱ្យមានផលប្រយោជន៍ដល់សុខភាពយ៉ាងច្រើនបំផុត។ វានឹងជួយកម្ចាត់​ពពួក សត្វល្អិត ចេញ​ពីរាងកាយរបស់អ្នកបាន​យ៉ាង​ងាយ​ដោយគ្រាន់តែយក​ខ្ទឹមស មួយឬពីរកំពឹសកិនចូល​គ្នារួចលាយជាមួយទឹកមួយកែវ។ រួចផឹកវាមុនពេលញ៉ាំអាហារ​ជារៀង​រាល់ថ្ងៃ។

ក្រៅ​ពី​នេះខ្ទឹមសក៏ជួយលាងសម្អាតជាតិ​ពុល​ចេញ​ពីខ្លួនប្រាណរបស់អ្នកផងដែរព្រមទាំង​អាច​ថែររក្សាព្យាបាលនូវ​បញ្ហា​ដូចខាងក្រោម៖

– បញ្ហាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំចុះខ្សោយ

– បញ្ហាឈឺពោះវៀន

– ជំងឺឆ្លងតាមផ្លូវដង្ហើម

– បញ្ហាស្បែក

– កម្ចាត់ពពួក​សត្វល្អិត ព្រូន

– កម្ចាត់​ភាពជ្រួញ

– បន្សាបជាតិពុល

– បញ្ហាសម្ពាធឈាមខ្ពស់

– ជំងឺពុកឆ្អឹង

– ជំងឺវង្វេងស្មារតី

ធម្មតា​ការ​បរិភោគ​ខ្ទឹមស​ដោយ​ផ្ទាល់​វា​មិន​មែន​ជា​ការ​ងាយ​នុះ​ឡើយ នៅទំព័រ​នេះ​យើង​ខ្ញុំសូម​លើក​យក​ពី​របៀប​ច្នៃ​ខ្ទឹម​ស​ជា​មួយ​គ្រឿង​ផ្សំ​ផ្សេងៗ​​ទៀត ដែល​កាន់​តែ​ធ្វើ​អោយ​លោក​អ្នក​ងាយស្រួល​ក្នុង​ការ​ទទួល​ទាន​។

គ្រឿង​ផ្សំ​ទាំង​នេះ​មាន៖

-ខ្ទឹម

-ម្ទេស​ដៃ​នាង

-ស្ករស

-ទឹកស៊ីអ៊ីវ

-ក្រឡកែវ​ស្អាត​ល្អ

វិធីធ្វើ

១- បក​សំអាត​ខ្ទឹម​រួច​លាង​ទឹក និង​ហាល​អោយ​ស្ងួត​កុំ​អោយ​សើម។ ម្ទេសក៏​ដូច​គ្នា​ត្រូវ​កាត់​ទង​ចេញ​លាង​អោយ​ស្អាត​រួច​យក​ហាល​អោយ​ស្ងួត​ល្អ។

២-​ ក្រោយ​ពី​ហាល​ចោល​អោយ​ស្ងួត​យ៉ាង​ហោច​កន្លះ​ថ្ងៃ​ហើយ អ្នក​អាច​យក​ខ្ទឹម​និង​ម្ទេស​ទាំង​នេះ​មក​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ក្រឡ​កែវ​

៣- ចាក់​ស្កសរ​ចូលក្នុង​ក្រឡ​លៃ​ទៅ​តាម​ការ​និយម​ចូលចិត្ត​របស់​លោក​អ្នក បន្ទាប់​មក​ចាក់​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ចូល​ក្នុង​ក្រឡ​រហូត​ដល់​លិច​របស់​ទាំង​៣​មុខ​ដែល​នៅ​ក្នុង​ក្រឡ

៤- គ្រប​មាត់​ក្រឡអោយ​ជិត​ទុកក្នុង​កន្លែង​ដែល​មាន​បរិយាមកាស​ល្អ​ធម្មតា​ចំនួន​៣០​ថ្ងៃ បន្ទាប់​មក​ទៀត​លោក​អ្នក​និង​បាន​ឃើញ​គ្រឿង​ផ្សំ​ក្នុង​ក្រឡ​នេះ​ដូច​ជា​រូប​ភាព​ដែល​បាន​ភ្ជាប់​មក​ជា​មួយ​នេះ។

លោក​អ្នក​អាច​យក​វា​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ជ្រលក់​ ឬ​យកខ្ទឹម​និង​ម្ទេស​មក​ដាក់​លាយជា​មួយស៊ុប​គុយ​ទាវបាន​យ៉ាង​ឆ្ងាញ់​ពិសារ។​

More - https://ift.tt/2JmuThH

Yorum Gönder

0 Yorumlar